Case: Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune fik som én ud af ti kommuner i 2014 midler til "Projekt forsøg med helheds­orienterede indsatser i udsatte familier". Resul­taterne i projektet var så positive, at Silkeborg Kommune efterfølgende har besluttet sig for at idriftsætte projektet.

Læs mere om effekterne og gevinsterne fra projektet i Silkeborg her.

Silkeborg Kommune får Oliviaprisen
Silkeborg Kommune Logo
 

Børne- og socialministeren på besøg i Silkeborg Kommune

Børne- og Socialminister Mai Mercado var i januar 2017 på besøg i Silkeborg Kommune for at høre om de positive erfaringer med “Projekt forsøg med helhedsorienterede indsatser til familier i udsatte positioner”. Ministeren blev i den forbindelse interviewet af Midtjyllands Avis, hvor hun gav udtryk for sin begejstring i forhold til de gode resultater, der er opnået ved at arbejde helhedsorienteret med familier i udsatte positioner.

Mai Mercado om projektet i Silkeborg Kommune

Citat ikon
Vi har nogle familier, der har været på kontanthjælp rigtig længe og som simpelthen med én indgang til kommunen, altså én [...] case-manager, får den rigtige trappe hele vejen tilbage på arbejdsmarkedet.

Det unikke er, at man samtænker alle elementer …

Meget inspirerende.

Det er rigtig, rigtig fantastisk, spændende, og det er berigende at komme ud at høre om de gode erfaringer, de har gjort sig.
Mai Mercado
Mai Mercado
tidl. Børne- og socialminister, januar 2017

Se interviewet med Børne- og socialminister Mai Mercado her

TV2 Østjylland om projektet i Silkeborg Kommune

Citat ikon

Se udsendelsen fra TV2 Østjylland her

Citat ikon
Fordelen er bl.a at de (familierne) har én kontakt ind i kommunen. 

“De (casemanagerne) kommer hjem til de her familier og kommer til at kende den hverdag, de har, og hvad det er for nogle værdier, der gør sig gældende i den enkelte familie.
Lone Vieland Mortensen
Lone Vieland Mortensen
Direktør i Public Capacity, august 2016