Case: Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune fik som én ud af ti kommuner i 2014 midler til "Projekt forsøg med helheds­orienterede indsatser i udsatte familier". Resul­taterne i projektet var så positive, at Silkeborg Kommune efterfølgende har besluttet sig for at idriftsætte projektet.

Læs mere om effekterne og gevinsterne fra projektet i Silkeborg her.

Silkeborg Kommune får Oliviaprisen
Silkeborg Kommune Logo
 

Børne- og socialministeren på besøg i Silkeborg Kommune

Børne- og Socialminister Mai Mercado var i januar 2017 på besøg i Silkeborg Kommune for at høre om de positive erfaringer med “Projekt forsøg med helhedsorienterede indsatser til familier i udsatte positioner”. Ministeren blev i den forbindelse interviewet af Midtjyllands Avis, hvor hun gav udtryk for sin begejstring i forhold til de gode resultater, der er opnået ved at arbejde helhedsorienteret med familier i udsatte positioner.

Mai Mercado om projektet i Silkeborg Kommune

Citat ikon
Vi har nogle familier, der har været på kontanthjælp rigtig længe og som simpelthen med én indgang til kommunen, altså én [...] case-manager, får den rigtige trappe hele vejen tilbage på arbejdsmarkedet.

Det unikke er, at man samtænker alle elementer …

Meget inspirerende.

Det er rigtig, rigtig fantastisk, spændende, og det er berigende at komme ud at høre om de gode erfaringer, de har gjort sig.
Mai Mercado
Mai Mercado
Børne- og socialminister, januar 2017

Se interviewet med Børne- og socialminister Mai Mercado her

TV2 Østjylland om projektet i Silkeborg Kommune

Se udsendelsen fra TV2 Østjylland her

Citat ikon
Fordelen er bl.a at de (familierne) har én kontakt ind i kommunen. 

“De (casemanagerne) kommer hjem til de her familier og kommer til at kende den hverdag, de har, og hvad det er for nogle værdier, der gør sig gældende i den enkelte familie.
Lone Vieland Mortensen
Lone Vieland Mortensen
Direktør i Public Capacity, august 2016