rekruttering og fastholdelse af ukrainske medarbejdere

Information til virksomheder

Vores kompetencer

Der er stor velvilje blandt danske ledere til at ansætte ukrainske flygtninge og andre udenlandske borgere på det danske arbejdsmarked. Public Capacity har forskellige tilbud, der understøtter jobmatch og fastholdelse imellem arbejdsgivere og ukrainske medarbejdere. På den måde kan I holde fokus på jeres kerneopgave. Vi står altid til rådighed for hjælp og vejledning, og vi tager gerne ud til jeres virksomhed, for at sikre et godt samarbejde med de ukrainske medarbejdere.

Kontakt os og få en uforpligtende snak med en konsulent

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at rekruttere medarbejdere, så tag endelig kontakt til os. Vi tilbyder en uforpligtende snak med en af vores konsulenter, som kan gøre dig klogere på, hvordan vi kan hjælpe med at skabe værdi, i lige netop din virksomhed.

Kontakt Ewa eller Lone for mere information.

 

E-mail: ewa@public-capacity.dk

Tlf: 42650846

E-mail: lone@public-capacity.dk

Tlf: 24678024

 

Kontakt Nataliya eller Olena for sparring: 

 

E-mail: nataliya@public-capacity.dk

Tlf: 42331791

 

E-mail: olena@public-capacity.dk

Tlf: 42651904

Det kan være en omvæltning for ukrainske flygtninge at blive en del af det danske arbejdsmarked. Mange ukrainere er vant til en hierarkisk arbejdskultur med en mere autoritær ledelsesstil. Derfor er det en tilvænningsproces, da der i Danmark ofte er en mere demokratisk arbejdskultur, hvor den enkelte medarbejder har medbestemmelse. Det betyder dog samtidig, at ukrainske medarbejdere ofte er arbejdsomme, dygtige og pligtopfyldende.

Det kan være en god idé at lave en forventningsafstemning med den enkelte medarbejder ved opstart af ansættelsen for at sikre, at der ikke opstår misforståelser. Ting som virker indlysende for danske medarbejdere, kan være fremmede for ukrainske medarbejdere. F.eks. Hvordan foregår pauser på en dansk arbejdsplads?

Ukrainske medarbejdere kan med fordel tilknyttes en kontaktperson i virksomheden, som kan være behjælpelige med såvel oplæring som spørgsmål til hverdagen på en dansk arbejdsplads.

Det er vigtigt med en grundig introduktion til opgaverne og arbejdskulturen. Lav løbende evalueringer, så I undgår misforståelse.

Der findes en række teknologiske hjælpemidler, der kan mindske sprogbarrieren. Blandt andet appen SayHI anbefales, der kan oversætte dansk og ukrainsk i realtid. Public Capacity kan hjælpe jer med at oversætte instruktioner, både skriftligt og som videovejledninger, eller bistå med oplæring af jeres medarbejdere. Vi kan desuden hjælpe med at give ukrainske medarbejdere feedback på opgaveløsning.

Fastholdelse af medarbejdere er vigtigt, da det er  omkostningsfuldt at skulle onboarde nye medarbejdere i en organisation. Det er også vigtigt at sikre, at de ukrainske medarbejdere får en god oplevelse på det danske arbejdsmarked. Det handler om at skabe tryghed og klare rammer for dine medarbejdere, og at styrke forbindelsen mellem dine medarbejdere og arbejdspladsen.

Det styrker medarbejderens relation til arbejdspladsen, når medarbejderen føler sig værdifuld og bidragende til arbejdsfællesskabet. Det kan derfor være vigtigt at have fokus på kulturelle forskelle. 

Hør Hvad andre virksomheder siger om Public capacity:


Hvad kan public Capacity hjælpe med?

Nyttige links